Vores bedste råd til dine frikadeller!


1. Brug en ske til at forme frikadellerne. Dyp skeen i vand, så slipper farsen nemmere både hænder og ske, og du får mere ensartede frikadeller.

2. Rør farsen grundigt

3. Skift vandet/mælken ud med alternativer. Prøv f.eks.:
Danskvand, for en luftig og blød konsistens.
- ​Fløde, for lidt mere cremet konsistent
Øl, for at give frikadellen lidt karakter.

4. Lad farsen hvile i køleskabet i mellem 30 til 60 minutter. Det giver den en mere fast struktur, og den bliver nemmere at arbejde med.

5. Sørg for at bruge farsen samme dag som den er rørt.

6. Lav en stor portion. Færdigstegte frikadeller egner sig fortrinligt til fryseren.

7. Brug olie eller smør til stegningen. Begge dele giver en lækker stegeskorpe.

8. Overfyld ikke panden. Så kan smørret/olien syde godt, og give en god stegning
    (ellers ender du med at koge frikadellerne, i stedet for at stege dem).  

9. Udfordr dig selv med ny smag… prøv f.eks. med gulerødder, feta, bacon, hvidløg, persille, nødder, eller hvad du lige har ved hånden…!

10. Frikalet frikadeller egner sig fortrinligt til panering. Prøv at rulle dem i sesam, rasp, cornflakes eller…


Velbekomme!