Historien om Frikalet® starter tilbage i 1972. Produktet var det første af sin slags i Danmark, og opstod med henblik på at gøre det nemmere at lave frikadeller til daglig, i en tid hvor den hjemmegående husmor i stigende grad kom ud på arbejdsmarkedet, og således søgte mere praktiske løsninger til madlavningen. Med Frikalet® kunne familien ligeledes begrænse oppakningen når de skulle på camping, i sommerhus eller i båd, da alt der kræves er kød og vand. Den stigende efterspørgsel på komfort i hverdagen, som ikke gik på kompromis med kvalitet og den gode smag, blev dermed årsagen til Frikalets succes.
Frikadellens historie
Selvom frikadellen i dag anses for at være gennemgående dansk, har den sin oprindelse langt væk fra Danmarks grænser, faktisk omkring Romerriget, og formentlig helt tilbage omkring Jesu fødsel. Selvom frikadellelignende retter har været omtalt et par gange igennem Danmarkshistorien siden 1200-tallet, er det først i 1703 at ordet ”Fricadelle” optræder i en kogebog. Her var der dog tale om lammekød, som skulle koges, og først omkring 1850 opstår frikadellen som vi kender den i dag, med hjemmerørt svinekødsfars stegt på en pande.