Kvalitet og fødevaresikkerhed

Hos Solina Denmark (W. Oschätzchen Aarhus A/S) sætter vi en ære i at producere og levere produkter af høj og ensartet kvalitet. Vi prioriterer den daglige kvalitetskontrol, hvor krav til fødevaresikkerhed og hensyn til forbrugerne er i fokus. Dette gælder i alle facetter af vores virke fra indkøb og råvaremodtagelse, til håndteringen i produktionen og helt frem til levering af færdigvarer hos vore kunder. Kombinationen af kritisk vurdering af råvarekvalitet, samt ekspertise i sammensætning af blandinger udgør grundstammen i vores virke.


Kvalitetskontrollen hos Solina Denmark indeholder bl.a. følgende:

  • Indgangskontrol og bakteriologi.
  • Egen laboratoriefaciliteter.
  • Færdigvarekontrol – bakteriologisk, allergener, smag, farve og konsistens.
  • Udarbejdelse af dokumentation. 

 

Certificering

Råvarer, produktion, opbevaring og færdigvarer lever til enhver tid op til kravene i ISO 22000 standarden, hvilket inkluderer gældende lovgivning.
Solina Denmark er certificeret efter ISO 22000 standarden til produktion af blandinger og marinader fremstillet af krydderier og hjælpestoffer.


Solina Denmark er certificeret:

  • Økologi Certificering DK
  • ISO 22000 Certificering DK
  • BRC FOOD Issue 6 Certificat


Solina Denmark er medlem af:

  • ESA (European Spice Association)
  • ASTA (American Spice Trade Association)
  • United Nation Global Compact
     

Læs & download U. N. Global Contact - 2017 CSR 

W. Oschätzchen Aarhus A/S og SFK Food A/S blev opkøbt af Solina Group pr. 1. oktober 2014. Begge navne bibeholdes og de to virksomheder deler fortsat kontrolrapporter under SFK Food A/S.
 

GMO

Alle produkter er GMO fri, og der stilles krav til leverandører om dokumentation af GMO frie råvarer.

 

Tilsætningsstoffer

Brugen af tilsætningsstoffer i vores produktsortiment er begrænset. Smagsforstærkere benyttes kun, hvis dette er et kundekrav. Vi har den fornødne kompetence til at undgå f.eks. fosfat og andre uønskede ingredienser i vores blandinger til kødprodukter, uden at kvaliteten kompromitteres. Konserveringsmidler benyttes i begrænset mængde udelukkende som forbrugerbeskyttelse. Ved receptudvikling foretager vi en kritisk vurdering mht. nødvendigheden af at tilsætte konserveringsmiddel til den enkelte blanding.

 

Allergener

Vi har fuldt overblik over de allergene ingredienser, der indgår som råvarer, i vores produkter, og samtidig gøres hvad der er teknisk muligt i produktionen for at undgå utilsigtet overslæb. En fyldestgørende deklarering, tydeliggør indholdet af allergener.

 
Økologi

Vi er økologiautoriseret til produktion af krydderier, blandinger og marinader, se evt. Økologisk Sortiment under produkter.

 

Analyser

For at sikre en uvildig vurdering af råvare- og produktkvaliteten hos os udføres alt analysearbejde af akkrediteret analyse laboratorium. Valget af en uvildig part til udførelse af analysearbejdet er et væsentligt element i vores bestræbelse på at være en troværdig partner, der producerer og leverer produkter af høj kvalitet- og fødevaresikkerhed.

Vores ISO 22000 certificering er en international standard, der har til formål at sikre en effektiv fødevaresikkerhed. ISO 22000 standarden kan anvendes af alle brancher i fødevarekæden, og har fokus på kommunikation og ledelsesansvar for at sikre en maksimal sikkerhed og minimere fejlrisici. Alt sammen for at frembringe sikre levnedsmidler til forbrugerne.

 

Indkøb

Ved indkøb af råvarer, prioriteres dokumenteret, høj kvalitet altid, og der handles udelukkende med velrenommerede leverandører.

 

SOLINA DENMARK