Bæredygtighed med fokus på emballage

Vores miljømæssige bevidsthed er stærkt stigende, og detailhandlen spiller absolut en vigtig rolle i at fremme et bæredygtigt forbrug i Danmark. Solina Denmark har derfor som leverandør et stort medansvar som virksomhed og dermed også overfor forbrugerne. Vi bestræber os på hele tiden at forbedre vores virksomhed og produktion, for at blive mere bæredygtig og producere produkter med genanvendelig emballage. Vi arbejder ud fra FN’s verdensmål (MÅL 12: Ansvarligt forbrug og produktion) og vi er ISO 14001 miljøcertificeret, så der sker løbende miljømæssige forbedringer i Solina Denmark.
 

Læs her om nogle af Solina Denmarks holdninger og bæredygtige tiltag:

Bæredygtig emballage - Solina Denmark ønsker at bidrage til et bevidst valg af fødevare-emballage, som tager hensyn til miljøet særligt gennem genanvendelse. Vores bæredygtige dåser og bakker består af PET. PET er genanvendelig plast, hvor strukturen gør, at man kan rense plasten, så den kan genbruges igen og igen. En anden type spændende bæredygtig emballage er træbakker, som er plantebaserede. Solina har ligeledes bæredygtig folie, som skal sorteres som blød plast og er designet til at kunne blive genanvendt (nogle kommuner har ikke sortering af blød plast ordning endnu). Målet er at bruge genanvendeligt folie ifm. alle Solina Denmarks folie-produkter. Et andet mål er, at alle vores etiketter bliver skiftet til genanvendelige etiketter, og vi er i fuld gang med denne ændring. 

Madspild og valg af bæredygtig emballage - En måde at reducere madspild på, er at emballere fødevarerne rigtigt, så de får en god holdbarhed. Vi udvikler løbende de bedste muligheder i tæt samarbejde med vores emballage leverandører. Vi vælger altid en fødevaresikker løsning, som betyder optimal holdbarhed for fødevaren, og som samtidig er den mest bæredygtige emballage.

Bæredygtige leverandører - Solina Denmarks råvarer stammer fra hele verden, og vi arbejder på at sikre, at vores leverandører leverer høj kvalitet og fødevaresikkerhed, samt at de tager et socialt ansvar, bekæmper børnearbejde, fremmer uddannelse og engagerer sig i miljø- og klimapåvirkninger. Alle Solinas Denmarks leverandører skal leverandørgodkendes, hvor de skal leve op til UN Global Compact’s 10 principper - som beskrevet i vores Code of Conduct. Se link her >> 

Dansk produceret – I Solina Denmark indkøber vi råvarer fra hele verden, og producerer langt størstedelen af færdig produkterne, i Stilling i Danmark. Dette begrænser generelt vores klima- og miljøpåvirkning via den lokale produktion.

Det trykte materiale - De trykkerier vi anvender, er svanemærkede trykkerier og bruger FSC® certificeret papir, som stammer fra bæredygtigt skovbrug.

Vi ved godt, at vi ikke er i mål med alle vores tiltag endnu, men vi arbejder kraftigt og målrettet på en bæredygtig udvikling og det går den helt rigtige vej.

Vi passer på miljøet og hinanden.

 

Med venlig hilsen

Solina Denmark